KOLÁŽE, alebo "čo poštová schránka dala"

Malá zmena občas nezaškodí... a presne v tomto duchu som sa rozhodla vybočiť zo svojich štandardov a v rámci tvorby skúsiť niečo iné, pre mňa možno trochu neobvyklé. Farbami to totiž priam kypí a ani štetec sa pri tom nepoužíva.

0jpg

Tvorba koláží ma lákala už dlho, ale chýbal mi nejaký ten prvotný impulz. Nakoniec ma motivovali dva okrúhle výročia v našej rodine, ku ktorým som chcela vytvoriť niečo špeciálne a práve personalizovaná koláž mapujúca životné míľniky oslávenca sa javila ako originálny a zároveň veľmi osobný dar. No a potom to už išlo ako po masle... popri týchto jubilejných kolážach vznikli ďalšie, reagujúce či už na aktuálne udalosti, alebo konkrétne obdobia a sviatky.

Ako súčasný moderný tvorca som všetky koláže vytvárala v súlade a s ohľadom na ekológiu :) Vznikli totiž recyklovaním reklamných letákov, časopisov, či novín, ale aj rôznych predvolebných tlačovín. Preto aj ten názov - „čo poštová schránka dala“. A tu sa dostávam k ďalšiemu bonusu, ktorým je ich nízka výrobná cena, čo je podľa mňa presne tá udržateľnosť, ktorú uvíta asi každý umelec. 

Samozrejme, vtesnala som do nich aj trochu vtipu a recesie a tak dúfam, že to budete vnímať podobne a pochopíte moje asociácie.


Valentínska personalizovaná

1-1jpg


Predvolebná prezidentská 2024

1-2jpg

Jubilejná 80

1-3jpg

Na MDŽ

1-4jpg

Jubilejná 40 pre neurologičku
1-5jpg

Veľkonočná á la Matrix

1-6jpg

Kvetinová, univerzálne použiteľná

1-7jpg

Udržateľná a ekologická, opakovane recyklovateľná

1-8jpg

Náhodná, voľne interpretovateľná

1-9jpg